dinsdag 3 september 2013

Nu weer een gewoon pak aan dus

De JBN maakte vandaag bekend dat bij de Nederlandse Kampioenschappen -18 en -21 niet meer verplicht een IJF-approved judogi hoeft te worden gedragen. Ik schreef er eerder over op dit blog, want ik heb dit steeds je reinste geldklopperij gevonden. Maar goed, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, zullen ze bij de JBN gedacht hebben, dus de gewraakte regel is er weer uit.

Ik ben blij voor alle judoka die de komende periode anders op kosten zouden worden gejaagd, dat ze dat geld in deze crisistijd in de zak kunnen houden. Weer een reden om niet met judo te stoppen nu.  Weer een reden om wedstrijdjudo niet elitair te maken. Maar degenen die braaf hebben gehoorzaamd, zullen nu wel balen. Dat is zoiets als een auto kopen voor de volle prijs en dan knarssetandend moeten toezien dat een paar maanden later jouw auto als 'actiemodel' 1000 euro minder kost met méér opties. Dan heb je er de pest in en terecht.

Hopelijk is dit voor de JBN een leerpunt. Beleid maken is belangrijk, maar vooral stabiel beleid. Als je te vaak een maatregel neemt die zo kort meegaat, worden mensen nog meer regelmoe. Hopelijk kan de nieuwe commissie die alle onnodige regelgeving eens tegen het licht houdt daar extra krities op zijn. Consistentie... Wat er met de pakkenregel dit jaar gebeurd is, verdient in ieder geval geen schoonheidsprijs...

1 opmerking:

  1. Een waar betoog. Gelukkig heeft de JBN nu ook ingezien dat alles willen regelen niet even handig is en zoekt dan ook naar mensen die in een werkgroep zitting willen nemen om de regelgeving te beperken, zie: http://www.jbn.nl/nieuws/DU15598_Minder+regels+meer+structuur.aspx

    Onze regering wilde ook minder regels en stelde daar meer regels over op.. daar is het doel nog niet gehaald, laten we hopen dat de JBN snel haar doelstelling WEL bereikt.
    Cees

    BeantwoordenVerwijderen